Hozzávalók

2 adag
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál feketeribizlilikőr
1 csomag petrezselyem
 olívaolaj
 liszt
15 dkg gomolya sajt
8 dkg diót
 két szál kakukkfű
15 dkg salátalevél
 
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Sült gomolya sajt balzsamecetes zöld salátával

  • sult_gomolya_sajt_balzsamecetes_zold_salataval

3 evőkanál balzsamecetet összekeverünk három evőkanál fekete ribizli likőrrel, egy csomag apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy evőkanál olívaolajat serpenyőben felforrósítunk. Lisztben forgatott 15 dkg, ujjnyi vastag szeletekre vágott gomolya sajtot mindkét oldalán pirosra sütünk benne. Fontos, hogy a hirtelen sütésnél a serpenyő jó forró legyen, és a megfordításhoz használjunk spatulát.

Miután mindkét oldala pirosra sült, szedjük ki egy tányérra. A visszamaradt olajban pirítsuk meg az apróra vágott 8 dkg diót és két szál kakukkfüvet. Miután megpirult, tegyük keverőtálba, majd keverjük össze a saláta öntettel és 15 dkg frissen mosott salátalevéllel. Tálaláskor tegyük a sajtot a saláta tetejére.

Szóljon hozzá