Hozzávalók

2 fő
2 db édesburgonya
5 dkg vaj
1 fej fehérhagyma
20 dkg kéksajt
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Tofuval sült zöldrizs

    A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott édesköményt, a pórét, a koriandert és a snidlinget. Sózzuk, borsozzuk, és petrezselyemmel,...

    tovább
  • Kaviáros vajkrém

    Az alapkrém negyedéhez hozzákeverjük az apróra vágott póréhagymát. Citrommal, sóval, borssal ízesítjük. Vajjal lágyíjuk. Habzsákba töltjük, alufóliára nyomjuk,...

    tovább
  • Töltött burgonya

    Karalábé vájóval a burgonyák közepét kivájjuk, fokhagymával, lilahagymával összekeverjük. Sózzuk, vajjal lágyítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott bacont és egy...

    tovább

Sült édesburgonya kéksajttal és hagymával

  • sult_edesburgonya_keksajttal_rd

2 db édesburgonyát megmosunk, félbevágjuk, megszurkáljuk, 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, félidőben megszórjuk vajdarabkákkal és tovább sütjük. 1 fej fehérhagymát vékony karikákra vágunk. Egy tányérra tesszük a megsült burgonyát, mellé tesszük a hagymát, és adagonként 5-10 dkg kéksajtot.

Szóljon hozzá