Hozzávalók

3 fő
40 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
1 ek
15 dkg friss spenót
 só, bors
9 db tojás
20 dkg ricotta
5 dkg pármai sonka
10 dkg vaj
0,5cs petrezselyem
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Spárgás-sonkás sült palacsinta

    20 dkg finomlisztet 3 db tojással, 1 csipet sóval, 2,5 dl tejjel és kb. 1,5 dl vízzel csomómentesre keverünk. Egy nagyobb palacsintasütőben kevés vajat...

    tovább
  • Sonkás-újhagymás falatok

    A tésztához 25 deka lisztet 12 és fél deka vajjal elmorzsolunk, hozzáadunk 4 deka reszelt sajtot, egy egész tojást, és egy csipet sóval ízesítjük. Az...

    tovább

Spenótos ravioli sonkás-ricottás töltelékkel

  • spenotos_ravioli_rd

40 dkg finomlisztet 20 dkg rétesliszttel, 5 egész tojással és 3 tojássárgájával, egy kávéskanálnyi sóval, 15 dkg párolt, majd leturmixolt friss spenóttal alaposan összegyúrunk. Teniszlabdányi gombócokat formázunk belőle és fóliába csomagolva 20 percig pihentetjük.

Közben 20 dkg ricottából, 1 tojássárgájából, csipetnyi sóból és 5 dkg apróra vágott pármai sonkából tölteléket keverünk. A tésztagombócokat kinyújtjuk, kávéskanálnyi tölteléket rakunk rá, vízzel összeragasztjuk, majd egy másik tésztalappal befedjük. A raviolikat sós vízben 3 percig főzzük.

Szóljon hozzá