Hozzávalók

4-6 fő
0,5 dl olívaolaj
1póréhagyma
2sárgarépa
2cukkini
2 szál zeller
1padlizsán
0,5 l zöldségalaplé
20 dkg hámozott paradicsom konzerv
1 ek balzsamecet
csipet cukor
 szardellapaszta ízlés szerint
2 marék spenót
1 marék bazsalikomot
 
 Tálaláshoz: tejföl, reszelt parmezán
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

Spenótos bazsalikomos minestrone

  • spenotos_bazsalikomos_minestrone_rd

Fél dl olívaolajon egy darab vékony karikára vágott póréhagymát pirítani kezdünk. Sózzuk, majd egy-két szál sárgarépát, cukkinit és zellerszárat felkarikázunk, egy padlizsánt kockára vágunk, a levesbe tesszük. Felöntjük fél liter alaplével és ugyanennyi vízzel. Kb. 20-30 perc alatt puhára főzzük, hozzáteszünk 20 dkg hámozott paradicsom konzervet és felforraljuk. Mikor forr, hozzáöntünk legalább egy evőkanál balzsamecetet és egy csipet cukrot. Ízlés szerint tehetünk hozzá egy kanál szardellapasztát.  Végül 2 marék tisztított spenótot és egy marék bazsalikomot szórunk bele, elzárjuk a lángot.

Szóljon hozzá