Hozzávalók

4 személyre
6 dkg vaj
20 dkg parmezán
5 dkg liszt
1 l tej
20 dkg cheddar sajt
1tojás
 
 bors
 cayenne bors
 őrölt szerecsendió
50 dkg rigatoni vagy más nagylyukú tészta
20 dkg zöldborsó
2 marék ruccola
15 dkg főtt olasz sonka (prosciutto cotto)
1 csokor petrezselyem
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

Sonkás, zöldborsós tésztatorta

  • sonkas_zoldborsos_tesztatorta

6 dkg vajat közepes lábosban felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg lisztet és kissé lepirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 1 liter tejet, majd sűrűre főzzük.A tűzről levéve hozzákeverünk 20-20 dkg reszelt cheddart és parmezánt, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és cayenne borssal ízesítjük. Elkeverünk benne egy tojást.  

50 dkg nagy lyukú tésztát félkészre főzünk, összeforgatjuk 20 dkg zöldborsóval, 15 dkg kockára vágott főtt sonkával, 2 marék rucolával és finomra vágott petrezselyemmel, végül a besamelel. Kivajazott tepsibe kanalazzuk, majd 180 fokos sütőben 40 percit sütjük. A sütés befejezése előtt a tetejére szórhatunk reszelt sajtot.

Szóljon hozzá