Hozzávalók

3-4 fő
45 dkg liszt
½ kk sütőpor
csipet
5 dkg cukor
11 dkg hideg vaj
1tojás
0,5 dl tejszín
2 dl tej
1tojás a kenéshez
 vaníliás cukor
10 dkg mascarpone
 porcukor
 vaníliáscukor
 citromhéj
 eperlekvár
 friss eper
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Szilvás, tonhalas és padlizsános hámán táska

    A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a cukorral, majd a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük. Kb. 5 mm...

    tovább
  • Kürtös kalács

    1 és egy negyed kiló finomlisztet 0,5 liter tejjel, 1 csomag szárított élesztővel, 3 db egész tojással, 1 tojássárgájával, 0,5 evőkanál sóval, 15 deka vajjal...

    tovább

Scone édesen

  • scone_edesen

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a tejet, a tejszínt és egy tojást. Adunk hozzá kevés cukrot és vaníliás cukrot is és összegyúrjuk. tojással megkenjük a tetejét. 190 fokon 10-15 perc alatt megsütjük a pogácsákat. A mascarponét kikeverjük a cukorral, vaníliáscukorral, citromhéjjal. A kettévágott scone-okat megkenjük a mascarponés krémmel, kevés lekvárral és darabolt friss epreket rakunk rá.


Szóljon hozzá