Hozzávalók

2 fő
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 dl zöldség alap lé
12 dkg sárgaborsó
1,5 dl kókusztej
 római kömény
 fekete mustármag
 koriander
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Citromos tojásleves

    A misem egyszerűbb citromos tojásleveshez vékonyan szeld fel a vöröshagymát, olíva olajon párold meg, majd add hozzá a fokhagymát. Óvatosan sózd,...

    tovább
  • Zellerleves friss petrezselyemmel

    A zellert és a vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk és az alaplében puhára főzzük. ¼ ét külön leturmixoljuk és visszaöntjük. Tálalás előtt megszórjuk frissen...

    tovább

Sárgaborsó leves kókusztejjel

  • sargaborso_leves_kokusztejjel_ft

 Egy csipetnyi egész római köményt, feketemustármagot és koriander magot szárazon megpirítunk, és mozsárban porrá zúzunk. Egy fél fej apróra vágott vöröshagymát és egy gerezd szétnyomott fokhagymát belefőzünk a zöldség alaplébe. Beleöntjük a sárgaborsót, majd hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt 30 perc alatt puhára főzzük. Ezután hozzáöntjük a kókusztejet, összeturmixoljuk és hagyjuk egyet a fazékban tottyanni. Csészében, friss korianderrel tálaljuk.

Szóljon hozzá