Hozzávalók

4 fő
1tojássárgája
2+1 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 tk citromlé
20 dkg héjában főtt burgonya
10 dkg kovászolni való uborka
 negyed fej jégsaláta
5-10 dkg koktélparadicsom
4 dkg fekete olívabogyó
4 dkg zöld olívabogyó
5-6 dkg manchego sajt (bármilyen kemény sajt jó lehet)
5 dkg vékonyra szeletelt serrano sonka
 só, bors
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

Saláta aiolival, serrano sonkával

  • salata_aiolival_serrano_sonkaval_rd

A tojássárgáját összekeverjük egy csipet sóval, majd nagyon lassan hozzákeverünk két deci olívaolajat. Ezután az összezúzott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk, borsozzuk, végül a citromlevet is hozzákeverjük – ez az aioli szósz, Dél-Franciaország népszerű fokhagymás öntete.

Az egészben főtt burgonyákat vastagon felszeleteljük. Serpenyőben felhevítjük a maradék olívaolajat, rádobjuk a krumpli szeleteket. Ha mindkét felükön átpirultak, sajtot reszelünk a tetejére, és 250 fokosra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt megpirítjuk. A salátához a jégsalátát felcsíkozzuk, hozzáadjuk a felnegyedelt koktélparadicsomokat és az olíva bogyókat, valamint a felcsíkozott uborkát is. Összekeverjük a mártással, majd a sonkával a sült sajtos burgonya mellé tálaljuk. Langyosan a legfinomabb!

Szóljon hozzá