Hozzávalók

3-4 fő
60 dkg sertésszűz
4 dkg ecetes zöldbors
3 db lime
60 dkg hideg vaj
30 dkg ceruzabab
0,5 dl olívaolaj
 
 őrölt bors
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

Szűzérmék zöldborsos citrus öntettel és ceruzababbal

  • Szuzermek_zoldborsos_citrus_ontettel_es_ceruzababbal

A sertésszűzet sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben kérget sütünk rá. 160 fokos sütőben néhány perc alatt kihúzatjuk. Ez idő alatt a szűz pecsenyelevét egy másik serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a zöldborsot, a lime-nak a levét, esetleg a reszelt héját. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről lehúzva hideg vajjal besűrítjük. A sós vízben leforrázott ceruzababot kevés vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és tányérra tesszük. Tálaláskor mellé öntjük a mártást és belehelyezzük a szeletelt sertésszűzet.

Szóljon hozzá