Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1,5 tk
12 dkg hideg vaj
2tojássárgája
1 tk vaníliakivonat
 
50 dkg meggy
2 ek balzsamecet
½ tk őrölt fehéj
1 csipet
10 dkg cukor
5 dkg étcsokicsepp vagy apróra vágott csokoládé
 cukor a szóráshoz
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Szirupos meggyes piték csokoládéval

  • Szirupos_meggyes_pitek_csokoladeval

Robotgéppel összedolgozzuk a lisztet, sütőport, sót a hideg vajjal. Amikor a keverék vizes homokhoz hasonlít, hozzáadjuk a tojássárgáját, kikeverjük, majd annyi hideg vizet adunk még hozzá kanalanként, amennyitől ruganyos tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk és 15 percre behűtjük.
 A magozott meggyet egy közepes lábasban összekeverjük a cukorral, őrölt fahéjjal és a balzsamecettel. Addig főzzük, amíg szirupos lesz. Hagyjuk langyosra hűlni, majd összeforgatjuk a csokicseppekkel.
A tésztát kinyújtjuk és kb. 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Kis piteformákban simítjuk a tésztát, majd mindegyiket megtöltjük töltelékkel. A maradék tésztát is kinyújtjuk, beborítjuk vele a mini pitéket, a széleken összenyomkodjuk a tésztát, majd megszurkáljuk és megkenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Fogyasztás előtt langyosra hűtjük.

Szóljon hozzá