Hozzávalók

3-4 fő
 Szezámpaszta (tahini):
25 dkg szezámmag
 Kb. 1dl olívaolaj
 Kekszhez:
12,5 dkg liszt
70 g fenyőmag
75 g porcukor
0,8 dl szezámpaszta (tahini)
55 g vaj
½ tk
1 ek szezámmag
1 ek fekete szezámmag
1 ek barna cukor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Szezámmagos keksz

  • Szezammagos_keksz

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Szezámpasztát (tahinit) készítünk: A szezámmagot száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Hagyjuk
kihűlni, majd az olaj felével késes robotgépbe tesszük és finomra
őröljük. Szükség szerint adunk még hozzá olajat és addig járatjuk a
gépet, amíg egészen finom krémet kapunk. Üvegbe tesszük, annyi olajat
öntünk rá, hogy ellepje és hűtőben tároljuk.
Késes robotgépben összedolgozzuk a lisztet, fenyőmagot, sót, porcukrot és az elkészült szezámpasztát. A szezámmagot száraz serpenyőben lepirítjuk és összekeverjük a fekete szezámmaggal és a barna cukorral. A masszából diónyi golyókat formázunk és meghempergetjük a cukros szezámmagban. Sütőpapírral bélelt tepsin 25 percig sütjük.

Szóljon hozzá