Hozzávalók

3-4 fő
200 gramm sárgarépa
1tojás
100 gramm finom tönkölybúzaliszt
1kanál tejföl
1kanál citromlé
1teáskanál sütőpor
50 gramm vaj
50 gramm nádcukor
 fahéj
250 gramm mascarpone
50 gramm habtejszín
100 gramm étcsokoládé
50 gramm mandulavaj
30 gramm méz
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Szaftos répás muffin csokoládés-nugátos krémmel

  • Szaftos_repas_muffin_csokolades_nugatos_kremmel

A sárgarépát finomra reszeljük. Récsepegtetjük a citromlevet. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal felhabosítjuk. A tojások fehérjét sóval habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd mindent könnyedén összekeverünk. Ezután a papírkosarakkal kibélelt muffin sütőbe töltjük a tésztát. A krémhez felverjük a habtejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, a mézet és a citromlevet. Vízfürdő felett felolvasztjuk az étcsokoládét a tejszínnel, hozzáadjuk a mandulavajat, és hagyjuk, hogy összekeveredjenek. Amikor a csokoládés, nugátos alap kihűlt, elkeverjük az ízesített mascarponéval.  Az elkészített krémet habzsákba töltjük, és feldíszítjük a kihűlt répás muffinokat.

Szóljon hozzá