Hozzávalók

3-4 fő
225 g vaj
500 g sütőtök
1 tk őrölt fahéj
½ tk őrölt szerecsendió
 ¼ tk őrölt szegfűszeg
 ¼ tk őrölt szegfűbors
180 ml forró víz
250 g liszt
300 g cukor1/2 tk só
125 ml kefír
2tojás
2 tk szódabikarbóna
1vaníliarúd
 
 A sajtkrémhez:
50 dkg krémsajt (Philadelphia)
15 dkg porcukor
½vaníliarúd
1narancs reszelt héja
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Sütőtökös-krémsajtos szelet

  • Sutotokos_kremsajtos_szelet

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A sütőtököt megsütjük.
A vajat kis lábasban felolvasztjuk. A sütőtököt villával összetörjük és összekeverjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a forró vizet és simára keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot és a sót.

Egy tálban összekeverjük a kefírt a tojásokkal, szódabikarbónával és vaníliarúd kikapart magjaival. A sütőtökös keverékhez adjuk és összedolgozzuk. Az előkészített sütőformába öntjük és 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni.

A sajtkrémet a porcukorral fényesre keverjük, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a narancs finomra reszelt héját. A süteményre kenjük.

Szóljon hozzá