Hozzávalók

3-4 fő
1 egész csirke
2 db citrom
1/2 csokor zsálya
500 ml tejszín
 
 bors
1 evőkanál olívaolaj
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Sült csirke zsályával, citrommal és tejszínnel

  • Sult_csirke_citrom_zsalya_tejszin

A csirkét kicsontozzuk, megszórjuk sóval és borssal, majd olívaolajon megpirítjuk.
Amikor a bőre már aranybarnára pirult sütőtálba tesszük. A csirkére tegyünk cittromszeleteket és zsálya leveleket. Megszórjuk sóval és borssal, meglocsoljuk tejszínnel.

180 fokon 45 percig sütjük. (a tejszín sajttá válik, a csirke szaftos marad).

Szóljon hozzá