Hozzávalók

3-4 fő
5 db bébi cékla
9 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál sherry ecet.
1 evőkanál méz
 
 bors
 mogyoró
1 csésze mángold
200 gramm feta sajt
 
 A céklához:
1 csésze durvaszemű tengeri só
2ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
 
 A lencséhez:
1/3 csésze beluga lencse
1/2 liter zöldésg alaplé
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

Sült céklasaláta beluga lencsével és feta sajttal

  • Sult_ceklasalata_beluga_lencse_fetasajt

4 bébicéklát megszórunk sóval és kakukkfűvel. Hozzáadjuk a fokhagymát, és mindegyiket egyenként alufóliába csomagoljuk.
180 fokos sütőben puhára sütjük.
A lencsét zöldség alaplében megfőzzük.
A megmaradt céklát vékony szeletekre vágjuk és jeges vízbe tesszük.
Az ecetből, mézből, olajból sóval és borssal öntetet keverünk.
A lencsét leszűrjük és az öntethez keverjük. Hozzáadjuk a sült céklákat, és a szeletekre vágott céklát. Tényéron tálalva megszórjuk pörkölt mogyoróval és fetasajttal.

Szóljon hozzá