Hozzávalók

3-4 fő
1 kg marha felsál
30 dkg vöröshagyma
25 dkg gyöngyhagyma
10 dkg nagyszemű mazsola
50 dkg darabolt paradicsom konzerv
3 dl vörösbor
3 dl húsalaplé
1,5 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db egész fahéj
4-5 db babérlevél
2-3 szál friss rozmaring
 
 őrölt bors
 szegfűszeg
 kristálycukor
 balzsamecet
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Stifado, görög marharagu tzatzikivel

  • Stifado

A nagyobb kockára vágott marhahúst olívaolajban megpirítjuk, majd kiszedjük az edényből. Ugyanabban az olajban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, felöntjük vörösborral, visszarakjuk a húst, lepirítjuk és hozzáadjuk a paradicsomot. Fűszerezzük a fahéjjal, a babérlevéllel, a borssal, a szegfűszeggel, illetve a friss rozmaringgal. Sózzuk. Puhára főzzük, majd a legvégén hozzáforgatjuk a mazsolát és a külön olajban pirított gyöngyhagymát. Kevés cukorral és balzsamecettel ízesíthetjük még. Friss kenyérrel vagy salátával tálaljuk.

A tzatzikihez az uborkát vagy vastagabbra reszeljük, vagy vékony csíkokra felvágjuk, majd lesózzuk.
A joghurtot kikeverjük az olívaolajjal, a citromlével, sózzuk, borsozzuk.
A kinyomkodott uborkát egybeforgatjuk a sűrű joghurttal.

Szóljon hozzá