Hozzávalók

3-4 fő
3csicseriborsó konzerv
10 dkg hosszúszemű rizs (basmati)
1lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg bébispenót
1citrom
2 tk
½ tk frissen őrölt bors
2tojás
25 dkg túró
2,5 dl görög joghurt
7dk parmezán sajt
1 csokor petrezselyem
10 dkg zsemlemorzsa
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Juhtúrós polenta golyók

    300 g kukoricadarát zöldségalaplében puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverünk egy 1 ek vajat, hogy krémes állagot kapjunk. Az elkészült polentát...

    tovább
  • Egészben sült karfiol

    Egy lábasban összeforraljuk a vizet, bort, vajat, sót, borsot, babérlevelet és a chilipelyhet. Fűszerezhetjük még friss oregánóval. Beletesszük az egész...

    tovább

Spenótos rakott csicseriborsó

  • Spenotos_rakott_csicseriborso

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A rizst lobogó, sós vízben 10 perc alatt, fogkeményre főzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a finomra aprított lilahagymát és a fokhagymát, rádobjuk a spenótot és éppen csak addig melegítjük, amíg összeesik.
Egy tálban összekeverjük a rizst és a csicseriborsót a fonnyasztott spenóttal – a serpenyő teljes tartalmát a tálba kaparjuk. 
Egy másik tálban kissé felverjük a tojásokat, elkeverjük a túróval és a joghurttal, a reszelt paremezán felével. A keveréket sózzuk, borsozzuk és a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. A két keveréket összeforgatjuk és egy olívaolajjal kikent hőálló tálba simítjuk.
A maradék paremzánt összekeverjük a zsemlemorzsával és megszórjuk vele az étel tetejét. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 30-40 percig sütjük.

Szóljon hozzá