Hozzávalók

3-4 fő
25 dkg fehér spárga
10 dkg zöldspárga
1 fej vöröshagyma
1kisebb burgonya
3 dkg vaj
1,5 dl tejszín
0,5 liter zöldség alaplé
0,5 dl száraz fehérbor
 
 őrölt bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Sütőtök krémleves

    1/2 apróra vágott vöröshagymát, 1 kk. reszelt gyömbért, 1 evőkanál vajat és a már előre megsütött 1/4 sütőtököt trumixgépbe teszünk. Hozzáadunk 1 kk....

    tovább
  • Kókusztejes karfiolkrémleves

    Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rászórjuk a mozsárban összetört koriandert, római...

    tovább
  • Mentás zöldborsó krémleves kolbász ropogóssal

    50 g kolbászt turmixgépben ledarálunk, majd egy forró serpenyőben megpirítjuk és félretesszük. 40 g száraz kenyeret szintén ledarálunk  és a kolbász zsírjában...

    tovább

Spárgakrémleves

  • Spargakremleves

A spárgákat egy kisebb fazékban enyhén cukros zöldségalaplében megfőzzük, majd a fejüket levágjuk. Félretesszük. A szeletelt vöröshagymát és a burgonyát vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk, hozzáadjuk a darabolt spárgákat, felöntjük a főzőlével, puhára főzzük és leturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Átszűrjük és kevés fehérborral, illetve tejszínnel beforraljuk. Tálaláskor betétként a spárgafejeket adjuk hozzá.

Szóljon hozzá