Hozzávalók

3-4 fő
25 dkg száraz fehér kenyér
5 ek olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
1 liter húsalaplé / maradék húsleves
4 db tojás
 
 bors
 tányéronként 1 egész tojás
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Csomós tésztaleves - Algyő

    A tésztacsomókhoz: 1 evőkanál olvasztott zsír, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál bors A leveshez: 1 evőkanál zsír, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg...

    tovább
  • Cukkíni leves kagylóval

    A cukkínit felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukkínit, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük húslével, fűszerezzük, és 25 percig...

    tovább
  • Avokádós uborkaleves

    Az uborkát kimagozzuk, kicsire daraboljuk, egy keveset félre teszünk belőle. Turmixgépbe tesszük. hozzáadjuk a worchestersire-t, a joghurtot és sózzuk,...

    tovább

Spanyol fokhagymaleves

  • Spanyol_fokhagymaleves

A kenyeret felkockázzuk és egy mélyebb edényben, forró olívaolajon megpirítjuk. A fokhagymagerezdeket kinyomkodjuk és a levével együtt a pirított kenyérkockákra rakjuk és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük és 20 percig főzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A levest négy hőálló csészébe öntjük és egy-egy tojást ütünk bele. 15 percre az előmelegített sütőbe tesszük, ez alatt a tojás kissé megdermed.

Szóljon hozzá