Hozzávalók

4 fő
2 db egész csirkecomb
10 g kaliforniai paprika
10 g zöld színű erős paprika
10 g vöröshagyma
 kínai csípős paprika sűrítmény
 kínai csípős feketebab
 
 cukor
 csemege piros paprika
 kínai rizskivonat (glutamat)
 szezámolaj
 étolaj
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Sichuan omlós csirkecomb

  • Sichuan_omlos_csirkecomb

Fűszerek az előfőzéshez: szójaszósz, gyömbér, hagyma, fokhagyma, csillagánizs, fahéj, kínai 5 fűszer keverék

A hús előfőzéséhez vizet forralunk, beletesszük a húst egészben, valamint a fűszereket: 3-4 szelet gyömbért, csillagánizst, fokhagymát, a hagymát, szójaszószt, 2 kiskanál kínai 5 fűszer keveréket, és 20 percig főzzük.

Közben egészen apróra vágjuk a zöldpaprikát és a kaliforniai paprikát. A megfőtt húsról levágjuk a csontot, bőrével felfelé tepsibe helyezzük, és 250 fokon sütjük 20 percig. Ha elkészült felszeleteljük, és egy tányérra helyezzük.

A wokban kevés olajat forrósítunk, rátesszük a zöldségeket, a csípős paprika krémet, a feketebabot. Kevés vízzel felöntjük, 2 kiskanál sóval, 2 kiskanál cukorral, 1 kiskanál glutamattal, 1 kiskanál piros paprikával fűszerezzük. Végül 2 kiskanál szezámolajjal meglocsoljuk. Kivesszük a zöldségeket és a hússal együtt tálaljuk.

Szóljon hozzá