Hozzávalók

3-4 fő
60 dkg sertés lapocka
10 db édes fűszerpaprika (vagy piros kápia 2 db)
5 db erős cseresznyepaprika (mind a kettő féle paprikát vízbe áztatva, kimagozva)
4 dkg gyömbér
6 gerezd fokhagyma
1 dkg tamarind szósz
0,5 dl almaecet
3 fej vöröshagyma
1 dkg nádcukor
1 db lime
 
 curry por
 
 Garam masala
0,5 dkg római kömény
5 db szegfűszeg
10 szem feketebors
1csillagánizs
0,5 dkg mák
 A naan kenyérhez:
15 dkg liszt
3 dkg vaj
5 dkg joghurt
0,5 dl tej
 
 kristálycukor
kevés sütőpor
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Sertés vindaloo naan kenyérrel

  • Sertes_vindaloo_naan_kenyerrel

A cseresznyepaprikát összezúzzuk a gyömbérrel, a fokhagymával és a tamarind szósszal.
Hozzákeverjük a zúzott garam masala fűszereket, az ecetet és a nádcukrot. A nagyobb kockára vágott sertéshúst bekenjük ezzel a pasztával és 15-20 percig hagyjuk állni.
Kevés olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra kockázott kápia paprikát, kissé lepirítjuk, majd belerakjuk a húst. Kissé megpirítjuk, vízzel felengedjük és sóval ízesítjük. A lime levével pikánsabbá tehetjük. Kb. 50 perc alatt a húst puhára főzzük.

Naan kenyérrel tálaljuk, elkészítése:

Az olvasztott vajat összekeverjük a tejjel és a joghurttal.
A lisztet pedig a sütőporral, a cukorral és a sóval keverjük el, majd ehhez adjuk a joghurtos keveréket.
Lágy tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és száraz, forró serpenyőben megsütjük.
Azonnal fedjük le tiszta konyharuhával, mert könnyen kiszárad.

Szóljon hozzá