Hozzávalók

3-4 fő
1 db egész rövid karaj csonttal, szűzzel együtt
30 dkg fagyasztott karfiol
8 dkg vaj
6 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg Trappista sajt
1 db tojás sárgája
1 dl tejszín
 
 őrölt bors
 őrölt szerecsendió
 olaj
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Sertés szűz karfiollal csőben sütve

  • Sertes_szuz_karfiollal_csoben_sutve

A karajt kicsontozzuk, leválasztjuk róla a szűzet, majd a húsokat lehártyázzuk. A nyesedékeket, a csontot és a karajt külön csomagoljuk, a szűzből pedig 1 ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Elkészítjük a besamel mártást. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet és forró tejjel felengedjük, majd csomómentesre keverjük és beforraljuk. Sózzuk, őrölt borssal és szercsendióval fűszerezzük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajban hirtelen pirosra sütjük. Félretesszük. A karfiolt rózsáira szedve sós vízben félpuhára főzzük és lehűtve, lecsepegtetve a hússzeletekre helyezzük. A langyos mártáshoz hozzákeverünk 1 tojássárgáját, kevés tejszínt, majd elosztjuk a karfiolos húsokon. A tetejére reszelt sajtot hintünk és 180 fokos sütőben 6-8 perc alatt pirosra sütjük.

Szóljon hozzá