Hozzávalók

3-4 fő
2csirke comb
2csirke szárny
1csontos csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
1 csokor friss rozmaring
2kanál olívaolaj
2kanál paradicsompüré
2 dl fehér bor
 Ízlés szerint só
 Ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Serpenyőben sült csirke

  • Serpenyoben_sult_csirke

Olívaolajjal, kis fokhagymával, friss bazsalikom és rozmaring levéllel bepácoljuk a csirkét, letakarjuk alufóliával, és egy éjszakára hűtőben tároljuk.
Egy serpenyőben olívaolajon kissé megpirítjuk  a csirkét, ráöntjük a pácot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a fehérborral, és magas hőfokon készre sütjük.  
Amint elpárolgott a bor, hozzáadjuk a paradicsompürét, jól összekeverjük és fedő alatt alacsony hőfoknál kb. 40 percig puhára sütjük a csirkét.

Szóljon hozzá