Hozzávalók

4 fő
2 fej saláta
2 szelet szalonna
3 gerezd fokhagyma
3tojás
2kanál liszt
1 dl tejföl
2 dl tej
 balzsamecet
 
 bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Cukkíni leves kagylóval

    A cukkínit felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukkínit, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük húslével, fűszerezzük, és 25 percig...

    tovább
  • Csomós tésztaleves - Algyő

    A tésztacsomókhoz: 1 evőkanál olvasztott zsír, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál bors A leveshez: 1 evőkanál zsír, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg...

    tovább
  • Avokádós uborkaleves

    Az uborkát kimagozzuk, kicsire daraboljuk, egy keveset félre teszünk belőle. Turmixgépbe tesszük. hozzáadjuk a worchestersire-t, a joghurtot és sózzuk,...

    tovább

Salátaleves

  • Salataleves

Csíkokra vágjuk a szalonnát, ízlés szerinti ideig pirítjuk, aztán lehűtjük vízzel, amibe a darabokra tépett salátát dobjuk. Ízesítjük sóval, borssal és tört fokhagymával, majd hagyjuk összefőni az ízeket. Addig foglalkozzunk a levesbetéttel, mely ezúttal omlett lesz, ami azt jelenti, hogy palacsintát sütünk a tojásokból, amit egészben öntünk ki a serpenyőből, és egyenlő szárú háromszögeket vágunk belőle- ez már a tálalásész állapot.Két kanál lisztet tejjel és tejföllel alaposan elkeverünk, hőkiegyenlítünk, vagyis a forró levessel felengedjük a keveréket, majd beleöntjük a levesbe és eldolgozzuk vele. Balzsamecettel savanyítunk. És máris lehet tálalni a salátalevest a tojásháromszögekkel.

Szóljon hozzá