Hozzávalók

4-6 fő
1kis kecskegida
0,5 l száraz fehérbor
 citromlé
 szalonna
 babérlevél, fokhagyma,
 kakukkfű, csombor (borsikafű)
 só, rózsabors,
 olívaolaj
1 kg burgonya
15 dkg gruyère sajt
1 dl tej
2 dl főzőtejszín
20 dkg vaj
 friss zsályalevelek
 só, bors
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

Ropogós kecskesült sajtos-zsályás burgonyával

  • ropogos_kecskesult_rd

Fél liter száraz fehérborba kevés citromlevet csepegtetünk, borsozzuk, babérleveleket, kakukkfüvet és csombort teszünk mellé. Ha van rá lehetőség, hagyjuk állni 1 napot.

A húst sózzuk, borsozzuk. A combokat spékeljük szalonnával, esetleg fokhagymával. Mielőtt sütni kezdjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, aláöntjük a citromos-babérleveles-kakukkfüves bort és lefedve 50 percig pároljuk, majd másfél-két órán keresztül fólia nélkül sütjük tovább, 180 fokon. A húshoz készítsük el a sajtos-zsályás burgonyát!

1 kiló héjában főtt krumplit karikára vágunk, majd mély, vajjal kikent tepsibe rétegezünk felváltva egy sor burgonyát, zsályalevelet, 25 deka reszelt gruyére sajtot, vajforgácsot. Sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk 2 dl tejszínnel és tejjel. A tetejére reszelhetünk még sajtot. 180°C-ra előmelegített sütőben fél órát sütjük, és a kecske mellé tálaljuk.

  • tvpeszter

    2011. 08. 17., 10:00:39

    A videó alapján úgy gondolom, hogy a húsalaplé nem kell az ételhez. A szerkesztők valószínűleg véletlenül írták az alapanyagok közé. Töröltem a listából.
    Elnézést a pontatlanságért.

  • László Pál

    2011. 08. 10., 16:23:32


    Nagyon jól hangzik a recept,de kérem szíveskedjenek megírni - ha lehet sürgősen- hogy mi a szerepe a húsalaplének. A páchoz kell?

Szóljon hozzá