Hozzávalók

3-4 fő
½ kg rák
6 gerezd fokhagyma
 só, bors
1citrom reszelt héja
1lime reszelt héja
5 ek chili szósz
1baguett
1 csokor petrezselyem
1 marék rukkola
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Roham Rák

  • rohamrak

½ kiló megtisztított rákot megszórunk hat gerezd szeletekre vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Majd egy citrom és lime héját ráreszeljük. Öt evőkanál chili szósszal összekeverjük. Majd egy felforrósított serpenyőben megpirítjuk. Kisebb baguettet kockára, egy csokor petrezselymet apróra vágunk és megpirítjuk. Az elkészült rákot egy marék rukkolával tálaljuk.

Szóljon hozzá