Hozzávalók

2 személyre
50 dkg szarvas comb
 só, bors
3 gerezd fokhagyma
1 tk fahéj
5 ek barna cukor
10 dkg mogyoró
5 db aszalt paradicsom
10 dkg császár szalonna
4kis fej vöröshagyma
1,5 dl vörösbor
3 dl babérleveles, szegfűborsos víz
15 dkg rizs
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Szarvasgulyás

    A vörösbort egy serpenyőben apránként redukáljuk (beforralással ízeket koncentrálunk). A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a szalonnát apróra...

    tovább
  • Vadászok pecsenyéje

    Két kis fej vöröshagymát apróra, egy sárga és fehérrépát karikára, 50 dkg szarvas combot csíkokra vágunk. Felhevített serpenyőbe rakjuk a húst. Majd köré...

    tovább

Rizses mogyorós szarvas comb

  • rizses_mogyoros_szarvas_comb

50 dkg szarvas combot kockára vágunk és felhevített serpenyőben zsiradék nélkül elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk. majd hozzáadunk három gerezd apróra vágott fokhagymát, egy teáskanál fahéjat, öt evőkanál barna cukrot, 10 dkg mogyorót, öt darab aszalt paradicsomot, 10 dkg kockára vágott császár szalonnát és végül négy kis fej apróra vágott vöröshagymát. Felöntjük 1,5 dl vörösborral és 3 dl babérleveles szegfűborsos vízzel. Ezután hozzáöntünk 15 dkg rizst. És lefedve 50 percig pároljuk. Egy tál ételként tálaljuk.

Szóljon hozzá