Hozzávalók

6 fő
1 db 2-3 kg-os pulyka
 libazsír
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1sárgarépa
3-4 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg főtt, füstölt marhanyelv
30 dkg sós uborka
30 dkg libamáj
1szarvasgomba
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

Richelieu pulyka melegen

  • richelieu_pulyka_melegen_kak

Egy 2-3 kilós pulykát alaposan megsózunk, és libazsírral vékonyan bemasszírozzuk. 1 sárgarépát, 3-4 fej vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát vágunk mellé. Fél liter vizet öntünk rá és 180-200 fokos sütőben pár percig fedő nélkül, majd puhulásig fedő alatt sütjük. Közben 40 deka főtt füstölt marhanyelvet, 30 deka sós uborkát, 30 deka zsírban sült libamájat dobókocka méretűre vágunk. 1 darab szarvasgombát szeletelünk hozzá. A pulyka pecsenyelevéből 5 deka vajjal, 5 deka liszttel mártást készítünk, amit a pulyka mellének kicsontozott húsával együtt a töltelékhez adunk. A gazdag tölteléket a pulykamell helyébe rakjuk, 250 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá