Hozzávalók

3-4 fő
3tojás
1 kg félfogós liszt
1/5 dkg élesztő
4dcl tej
4 evőkanál cukor
3 evőkanál zsír
1 kg káposzta
2 evőkanál
3 db zsemle/kifli
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál túró
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Hagymás kifli

    A kifli tésztájához összegyúrunk 30 dkg lisztet, 1 kis kanál sót, 2 dl tejben, 1 evőkanál cukorral felfuttatott 3 dkg élesztőt és 1/2 dl olajat. Majd letakarva...

    tovább
  • Ferdinánd kalács

    A Ferdinánd-kalácshoz az Aranygaluska tészta másik felét szögletesre,...

    tovább
  • Kelt tésztás húsos batyú

    2 és fél deka élesztőt, 3 deciliter tejben 1 kockacukorral felfuttatunk és ½ kiló liszthez hozzáadunk 1 deci olajat, 1 ½ teáskanál sót és a felfuttatott...

    tovább

Rétes tészta készítése zsemlés és káposztás töltelékkel

  • retes_teszta_keszitese_zsemles_es_kaposztes_toltelekkel

1 dkg élesztőt felfuttatunk 1 dl tejjel és 1 kávéskanál cukorral. Hozzáadunk 1 kg félfogós lisztet, 1 púpos kávéskanál sót, 1 tojást, 1 csapott evőkanál zsírt és annyi langyos vizet, míg a tészta puha nem lesz és addig gyúrjuk, míg a tészta elválik a kézről és a táltól. A tésztát kicipózzuk, 4 felé osztjuk és pihentetjük körülbelül fél órát. Közben elkészítjük a zsemlés és a káposztás tölteléket.

A zsemlés töltelékhez: 3 db kiflit vagy zsemlét tejbe áztatunk, hozzáadunk 2 tojást, 3 nagy evőkanál cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 kanál tejfölt és 1 jó púpos kanál túrót, majd az egészet jól összekeverjük. A káposztás töltelékhez: 1 kg gyalult káposztát ízlés szerint megsózunk, 2 evőkanál olajon vagy zsíron megpirítunk, végül pedig ízlés szerint borsozzuk. Ezután előkészítjük az asztalterítőt, belisztezzük, majd kinyújtjuk a tésztát. A kinyújtott tésztákat megtöltjük a zsemlés illetve a káposztás töltelékkel, majd az asztalterítő segítségével föltekerjük.

Zsírral, vékonyan kikent tepsibe rakjuk és 200 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá