Hozzávalók

3-4 fő
3tojás
1 kg félfogós liszt
1/5 dkg élesztő
4dcl tej
4 evőkanál cukor
3 evőkanál zsír
1 kg káposzta
2 evőkanál
3 db zsemle/kifli
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál túró
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Heróka

    6 tojássárgáját, 1 tojásfehérjét, 1 csipetnyi sót, 1 kávéskanál rumot, 1 késhegyni szódabikarbónát, fél kispohár tejfölt, 35 dkg liszttel összedolgozunk, míg...

    tovább
  • Csirkemellel töltött krumplis pogácsa

    1 kg főtt, áttört burgonyát összegyúrunk 1 lapos evőkanál sóval, 2 evőkanál zsírral, 30 dkg liszttel majd körülbelül 3 mm vastagságura kinyújtjuk. Közben...

    tovább
  • Borzas Kata

    30 dkg lisztet, 1 késhegynyi sütőport, 20 dkg vajat, 3 tojás sárgáját, 10 dkg cukrot jól összedolgozunk és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta jól...

    tovább

Rétes tészta készítése zsemlés és káposztás töltelékkel

  • retes_teszta_keszitese_zsemles_es_kaposztes_toltelekkel

1 dkg élesztőt felfuttatunk 1 dl tejjel és 1 kávéskanál cukorral. Hozzáadunk 1 kg félfogós lisztet, 1 púpos kávéskanál sót, 1 tojást, 1 csapott evőkanál zsírt és annyi langyos vizet, míg a tészta puha nem lesz és addig gyúrjuk, míg a tészta elválik a kézről és a táltól. A tésztát kicipózzuk, 4 felé osztjuk és pihentetjük körülbelül fél órát. Közben elkészítjük a zsemlés és a káposztás tölteléket.

A zsemlés töltelékhez: 3 db kiflit vagy zsemlét tejbe áztatunk, hozzáadunk 2 tojást, 3 nagy evőkanál cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 kanál tejfölt és 1 jó púpos kanál túrót, majd az egészet jól összekeverjük. A káposztás töltelékhez: 1 kg gyalult káposztát ízlés szerint megsózunk, 2 evőkanál olajon vagy zsíron megpirítunk, végül pedig ízlés szerint borsozzuk. Ezután előkészítjük az asztalterítőt, belisztezzük, majd kinyújtjuk a tésztát. A kinyújtott tésztákat megtöltjük a zsemlés illetve a káposztás töltelékkel, majd az asztalterítő segítségével föltekerjük.

Zsírral, vékonyan kikent tepsibe rakjuk és 200 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá