Hozzávalók

2 fő
1 fej vöröshagyma
0,5 kg darált bárány lapocka
 fokhagyma, só, bors
 rozmaring
2 db paradicsom
1 db cukkini
1joghurt
 zsírszegény sajt
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Báránykebab kuszkusszal

    50 dkg csontozott, érlelt pucolt báránycombot felkockázunk.3 evőkanál olívaolajat, 1 citrom levét, 1 gerezd zúzott fokhagymát kevés borssal összekeverünk és...

    tovább
  • Fűszeres borjúmáj burgonyapürével

    6 gerezd fokhagymát, 1 csokor petrezselymet 5-6 szál friss oregánót 1 db chilipaprikát apróra vágunk és 1 evőkanál fehérborecettel illetve 3 evőkanál...

    tovább
  • Borjúnyársak sült polentán

    60 dkg szeletelt borjúcombot egyenletesen vékonyra klopfolunk és a kb.10 dkg szeletelt pancettával azonos méretűre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és minden szelet...

    tovább

Rakott zöldséges bárány

  • rakott_zoldseges_barany

köret:  10 dkg csiperkegomba, petrezselyem, főtt rizs

A vöröshagymát vágjuk vékony szeletekre és fektessük a tepsi aljára. Közben a darált bárány lapockát kevés olíva olajon kezdjünk pirítani, ízesítsük sóval, borssal szeletelt fokhagymával és nagyobb darabokra vágott rozmaringgal. amikor a hús a serpenyőben már kicsit párolódott és a fehérje kicsapódott, halmozzuk a tepsiben lévő hagymákra. A paradicsomot karikázzunk fel és fektessük a húsra. Egy egész felkarikázott cukkinit pedig a paradicsomra. Mindezt öntsük le joghurttal és szórjunk rá zsírszegény reszelt sajtot, majd 200 fokon 30 percig tegyük a sütőbe.

A körethez a csiperkegombát vágjunk nagyobb darabokra, olíva olajon pirítsuk meg, adjunk hozzá egy marék apróra vágott petrezselymet, végül a serpenyőben forgassuk össze főtt rizzsel és így tálaljuk. 

Szóljon hozzá