Hozzávalók

3-4 fő
 A tésztához:
12 dkg natúr krémsajt (Philadelphia), szobahőmérsékleten
12 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
15 dkg liszt
1 csipet
 
 A töltelékhez:
6 ek málna lekvár
5 dkg barna cukor
1 marék finomra vágott pekán dió
1 marék puha mazsola
10 dkg finomra vágott étcsokoládé
 
 A kenéshez:
1tojás
2 evőkanál tej
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Rugelach

  • Rugelach_Havas_Dora

Robotgépben összedolgozzuk a krémsajtot, a vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet és a sót , összegyúrjuk. Ketté osztjuk, korongot formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és min. 1 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük. 
A töltelékhez a lekvárt egy kis lábasban felmelegítjük, hogy könnyen kenhető legyen. Egy közepes tálban összekeverjük a finomra vágott pekándiót, a csokoládét, a mazsolát és a cukrot. Amikor a tészta pihent, kivesszük a hűtőből, 10 percig hagyjuk felengedni. Lisztezett deszkán mindkettőből kb. 30 cm átmérőjű korongot nyújtunk. A korongokat megkenjük 3-3 evőkanál lekvárral, majd elosztjuk rajta a diós keveréket. Egy sütőpapírt ráborítunk és kissé lenyomkodjuk a tölteléket, hogy könnyű legyen majd feltekerni a süteményt. A korongokat egyenként 16 szeletre vágjuk és mint a kifliket, feltekerjük a tésztát. Sütőlapra helyezzük, majd megkenjük a tojás és tej keverékével, sütés előtt 30 percre behűtjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá