Hozzávalók

3-4 fő
1darab kacsamellfilé, bőrrel
1 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor
 
3 evőkanál áfonyalekvár
1darab narancs
0.5 darab citrom
1teáskanál mustár
2 szál friss rozmaring
2darab alma
2 evőkanál méz
 fahéj
 törött bors
 
  • 60-120 perc
  • Nehéz
  • Drága

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Rózsaszínre sült kacsamell sült almával, áfonyamártással

Az almák tetejét levágjuk, a magházat eltávolítjuk. A közepét megtöltjük mézzel, naranccsal, csipetnyi fahéjjal, majd rátesszük a tetejét. 
A kacsamell bőrét átlósan beirdaljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőbe tesszük a bőrös felével lefelé, mellé teszünk 1 rozmaring ágat és néhány gerezd fokhagymát, majd mindkét oldalát pirosra sütjük. 
Az almákkal együtt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, majd 160 fokos sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük. 
A serpenyőbe, a visszamaradt zsiradékba beletesszük a narancshéjat, fahéjat, kevés mustárt, az áfonyalekvárt, majd felöntjük vörösborral. Kiforraljuk és beletesszük a feldarabolt narancskockákat. A mártást a kacsamellel és almával tálaljuk.

Szóljon hozzá