Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg rigatoni tészta
2kanál olívaolaj
60 dkg hámozott paradicsom egészben
1 csokor friss bazsalikom
2 db. zöldpaprika
2 db pritamin paprika
1 gerezd fokhagyma
féllilahagyma
 ízlés szerint só
4 dkg reszelt parmezán sajt
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább
  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább

Rigatoni tészta paradicsomos-paprikás szósszal

  • Rigatoni_teszta_paradicsomos_paprikas_szosszal

Jól megsózzuk a vizet, ha forr,  feltesszük főni a rigatonit. 
Egy serpenyőben kevés olíva olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadunk egy gerezd fokhagymát egészben. Pár percig hagyjuk a fokhagymát puhulni, majd kiszedjük a serpenyőből.  
Hozzáadunk a hagymához az apró kockára vágott paprikákat, végül a paradicsomot.   Ízlés szerint sózzuk, belerakjuk a friss, apróra vágott bazsalikomot, és kb. 20 percig együtt főzzük. 
A tésztát félkész állapotban leszűrjük, majd a szószban főzzük készre. Ha elkészült, levesszük a főzőlapról a serpenyőt, és beleszórjuk a parmezán sajtot .
Melegen tálaljuk.

Szóljon hozzá