Hozzávalók

3-4 fő
400 gramm rib eye steak
100 ml vörösbor
100 ml erős marhaalaplé
1/2 db zellergumó
4 db burgonya
100 ml tejszín
400 ml tej
150 gramm vaj
1 gerezd fokhagyma
 Olívaolaj
1ág rozmaring
 Só és bors
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

Rib eye steak zellerpürével

  • Rib_eye_steak_zellerpurevel

A zellert és a burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy edény forró vízbe tesszük. Megsózzuk.
Amikor a víz felforrt, öntsük le a vizet, és helyettesítsük tejjel. Megsózzuk, és puhára főzzük.
Végül hozzáadjuk a tejszínt és kézi habverővel sima kásává keverjük.
A húst bekenjük olajjal és megszórjuk rozmaringgal.
A húst mindkét oldalán 2 percig sütjük, majd pihentetjük. A visszamaradt zsiradékot borral felöntjük és hagyjuk elforrni az alkoholt. Felöntjük alaplével és redukáljuk.
Végül hideg vajjal elkeverjük.

Szóljon hozzá