Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg. padlizsán
1 csokor friss koriander
1 csokor bazsalikom
1 csokor rozmaring
40 dkg kenyérmorzsa
20 dkg liszt
2tojás
 
 Ízlés szerint bors
2 l napraforgó olaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Padlizsán gomba módra

    Kockára daraboljuk a padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. Egy serpenyőben olíva olajban, közepes tűznél megpirítjuk a padlizsánt a fokhagymával és...

    tovább
  • Padlizsános francia lecsó (Ratatouille)

    A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd a padlizsánt, a cukkinit – minden zöldséget...

    tovább
  • Sütőtökös rizottó

    A vaj felét az olívaolajjal együtt serpenyőben megmelegítjük, majd beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát, valamint a kockára vágott sütőtököt.  Megsózzuk,...

    tovább

Rántott padlizsán szelet

  • Rantott_padlizsan_szelet

Hosszú szeletekre vágjuk a padlizsánt, megsózzuk és állni hagyjuk. Leöblítjük, szárazra töröljük, borsozzuk.
Felverjük a tojást egy csipet sóval. Egy mixerben szétaprítjuk a  kenyeret a korianderrel, a rozmaringgal és a bazsalikommal, míg egyenletes keveréket nyerünk. 
A padlizsán szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a fűszerezett kenyérmorzsába. A padlizsán mindkét oldalát a felhevített napraforgó olajban szép arany barnára sütjük. 
Melegen tálaljuk.

Szóljon hozzá