Hozzávalók

3-4 fő
60 dkg túró
3 db tojás
5 dkg búzadara
5 dkg mazsola
10 dkg kristálycukor
2 dkg vaníliás cukor
2 db zsemle
20 dkg baracklekvár
 A tésztához:
75 dkg liszt
50 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 db tojás (sárgája)
 citromhéj
csipet
 + szóráshoz liszt
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Rákóczi túrós

  • Rakoczi_turos

A tészta hozzávalóiból egy omlós tésztát gyúrunk. Hűtőbe tesszük pihenni, majd kinyújtjuk és 180 fokos sütőben elősütjük. Bekeverjük a túrótölteléket, a megsült tésztát búzadarával megszórjuk, rákenjük a zsemlés túrótölteléket, majd visszatesszük a sütőbe és kb. 10 percig szikkasztjuk. Közben a tojások fehérjét cukorral kemény habbá verjük.  Ismét kivesszük a sütőből és a cukrozott tojáshabot kb. 1,5 cm-es közökkel a túró tetejére csíkozzuk. 140 fokos sütőben megsütjük a habot, majd habzsák segítségével a baracklekvárt a hab csíkok közé nyomjuk.

Szóljon hozzá