Hozzávalók

2 fő
20 dkg pulykacomb filé
4-5 db kelkáposzta levél
5 dkg rizs
2 gerezd fokhagyma
2 dl natúr joghurt
fél fej fejeskáposzta
1 db tojás
1 fej vöröshagyma
 kapor
 fűszerpaprika
 só, bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Kakaós rizottó

    2 kicsontozott kacsacombot vékonyan felszeletelünk, és pár csepp olívaolajon ropogósra pirítjuk, majd félretesszük. 2 db hagymát finomra vágunk, és a kacsa...

    tovább
  • Libamáj citromos mártással

    40 deka libamájat 0,5 liter tejben 3 órát áztatunk. Serpenyőben 20 deka libazsírt olvasztunk, és a lecsöpögtetett májat pár percig közepes lángon sütjük....

    tovább

Pulykahússal töltött joghurtos-kapros káposzta

  • pulykahussal_toltott_joghurtos_kapros_kaposzta_ft

4-5 db nagyobb kelkáposzta levelet leforrázunk. Egy tálban a darált pulyka combfilé, egy tojás, só, bors, fűszerpaprika, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, egy fej pirított vöröshagyma, és 5 dkg főtt rizs összekeverésével tölteléket készítünk, amit aztán a kelkáposzta levelekbe töltünk. Közben kevés vízzel, fél fejnyi vágott fejeskáposztával, natúr joghurttal és kevés kaporral, híg főzeléket készítünk, amiben a töltött káposztákat 30-40 perc alatt kis lángon készre főzzük.

Szóljon hozzá