Hozzávalók

4 személyre
20 dkg darált borjú comb
5 dkg főtt rizs
1tojás
2-3 db burgonya
10 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 db citrom
2-3cl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
1 csomag friss kapor
 
 bors
 babérlevél
 fűszerpaprika
 olaj
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Paradicsomos babfőzelék, gerslivel

    15 dkg beáztatott babot ugyanennyi gerslivel húsalaplé és víz keverékében puhára főzünk. Sózzuk, fűszerezzük csomborral. 1 fej finomra vágott vöröshagymát, 2-3...

    tovább
  • Tabbouleh és falafel

    20 dkg csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatunk.  Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, majd 1 fej, finomra vágott hagymával, 1 gerezd...

    tovább
  • Fokhagymás-királyrákos spagetti

    Egy serpenyőben 20 dkg vajon megfuttatunk kb. 1 fej vékony szeletekre vágott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. Beleteszünk 25 dkg tisztított...

    tovább

Palócleves borjúhúsgombóccal

  • palocleves_borjuhusgomboccal

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd vízzel felengedjük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Kétszer-háromszor visszapároljuk. A 20 dkg darált húst 5 dkg előfőzött rizzsel összekeverjük. Hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk és friss vágott kaporral fűszerezzük. Az alapot kicsit hosszabb lére engedjük, belerakjuk a kockára vágott burgonyát, a húsgombócokat és a babot. Puhára főzzük, majd tejföllel behabarjuk, tejszínnel lágyítjuk, fehérborral, citromlével ízesítjük és tálalás előtt friss, vágott kaporral szórjuk.

Szóljon hozzá