Hozzávalók

4 személyre
20 dkg darált borjú comb
5 dkg főtt rizs
1tojás
2-3 db burgonya
10 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 db citrom
2-3cl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
1 csomag friss kapor
 
 bors
 babérlevél
 fűszerpaprika
 olaj
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Tökfőzelék sült oldalassal

    40 dkg oldalast egy nappal korábban borssal, őrölt köménnyel, 3 gerezd zúzott fokhagymával és kis olajjal bepácolunk. Másnap tepsibe tesszük, hozzáteszünk 1...

    tovább
  • Krumplis, szilvás rétes

    Egy réteslapot tiszta konyharuhára kiterítünk, meglocsoljuk 2 evőkanál olvasztott zsírral, és ráhelyezünk egy másik lapot is. Megszórjuk laponként másfél ek...

    tovább
  • Cukkini spagetti

    2 cukkínit felcsíkozunk, leforrázzuk, lecsöpögtetjük, lehűtjük. Összeforgatjuk néhány csepp olívaolajjal és fehérborecettel. 2 db, apró kockára vágott...

    tovább

Palócleves borjúhúsgombóccal

  • palocleves_borjuhusgomboccal

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd vízzel felengedjük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Kétszer-háromszor visszapároljuk. A 20 dkg darált húst 5 dkg előfőzött rizzsel összekeverjük. Hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk és friss vágott kaporral fűszerezzük. Az alapot kicsit hosszabb lére engedjük, belerakjuk a kockára vágott burgonyát, a húsgombócokat és a babot. Puhára főzzük, majd tejföllel behabarjuk, tejszínnel lágyítjuk, fehérborral, citromlével ízesítjük és tálalás előtt friss, vágott kaporral szórjuk.

Szóljon hozzá