Hozzávalók

4 személyre
20 dkg darált borjú comb
5 dkg főtt rizs
1tojás
2-3 db burgonya
10 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 db citrom
2-3cl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
1 csomag friss kapor
 
 bors
 babérlevél
 fűszerpaprika
 olaj
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Majorannás pirított gombasaláta

    10-10 dkg vastagabb szeletekre vágott barna és fehér csiperke gombát kevés olívaolajon hirtelen megpirítunk. Sózzuk, borsozzuk,kis olívaolajjal és...

    tovább
  • Házi tagliatelle

    40 dkg lisztből, 2 db egész tojásból és 3 db tojás sárgájából egy csipet sóból vizezett kézzel tésztát  gyúrunk. 1-2 óra pihentetés után kinyújtjuk, formára...

    tovább
  • Kambodzsai csirke

    Kevés olajat felforrósítunk, beleteszünk egy fél, csíkokra vágott csirkemell filét és 3 gerezd fokhagymát. Nagy lángon sűrű kevergetés mellett pirítjuk....

    tovább

Palócleves borjúhúsgombóccal

  • palocleves_borjuhusgomboccal

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd vízzel felengedjük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Kétszer-háromszor visszapároljuk. A 20 dkg darált húst 5 dkg előfőzött rizzsel összekeverjük. Hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk és friss vágott kaporral fűszerezzük. Az alapot kicsit hosszabb lére engedjük, belerakjuk a kockára vágott burgonyát, a húsgombócokat és a babot. Puhára főzzük, majd tejföllel behabarjuk, tejszínnel lágyítjuk, fehérborral, citromlével ízesítjük és tálalás előtt friss, vágott kaporral szórjuk.

Szóljon hozzá