Hozzávalók

3-4 fő
750 ml sötét rum
750 ml száraz vörös bor
3 csésze erős fekete tea (kb. 6dl)
4 dl cukor
1-1 dl narancs- és citromlé
125 g friss málna
125 g áfonya
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Bodzatea - Szöreg

    A bodzavirágokról levágjuk a nagyobb szárakat, és megmosás nélkül napon, szellős helyen, zsírpapírral vagy konyharuhával bélelt tálcán megszárítjuk. Kora...

    tovább
  • Bodza és akácszörp

    Egy 5 literes üveget ¾-ig teszünk virággal, azt teli öntjük vízzel, és az úgy pont jó arány, és ebben áztatjuk a bodza, akác virágokat, egészen addig, amíg az...

    tovább
  • Bodzaszörp - Szöreg

    A vízben az 1 kg cukrot forrásig hevítve feloldjuk, ráöntjük az 5 literes üvegbe elkészített bodzavirágokra, amelynek a tetejére tettük a megmosott, karikára...

    tovább

Puncs

  • Puncs

A teát, a rumot és a vörösbort egy nagyobb edényben összeöntjük, beletesszük a cukrot és felmelegítjük, míg a cukor elolvad benne. Hozzáadjuk a narancs és a citrom levét.
Egy bólés tálba tesszük a gyümölcsöket, rámerjük a puncsot. Felkarikázott citromot, lime-ot és narancsot teszünk még bele.

Szóljon hozzá