Hozzávalók

3-4 fő
 A tésztához:
12,5 dkg liszt
2 dl tej
0,5 dl víz
5 ek vaj
1 tk cukor
1/2 tk
4tojás
 
 A krémhez:
25 dkg mascarpone
1nagy ek mogyorókrém
 
 A bevonathoz:
25 dkg mascarpone
2tojássárgája
2 ek porcukor
2 dl hideg habtejszín
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Profiterol

  • Profiterol

A sütőt 200 fokra előmelegítjük
A tejet, vizet, vajat, cukrot és sót közepes lábosba tesszük. Felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és közepesen magas láng felett folyamatosan kevergetjük, amíg elválik a lábos oldalától és vékony filmréteggel vonja be - kb. 2-3 perc.
Áttesszük a tésztát robotgépbe, kicsit lehűtjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Nyomózsákba  tesszük, és egy sütőpapírral leterített sütőlapra kis halmokat  nyomunk a tésztából. A gömbök csúcsát nedves kézzel visszanyomjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc sütés után a sütőt visszavesszük 160 fokosra és további 20 percig szikkasztjuk a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét simára keverjük a csokis mogyorókrémmel és nyomózsákba töltjük. Megtöltjük vele a profiterol golyókat és egy tálra rendezzük őket.
A bevonathoz  a mascarponét kikeverjük a tojássárgájával és a porcukorral. A tejszínből lágy habot verünk és összeforgatjuk a mascarponés krémmel. A töltött tésztagolyókat bevonjuk vele és akár egész éjszakára behűtjük.

Szóljon hozzá