Hozzávalók

4 fő
4kis fej gomba
1balatoni pontyfilé
 
 paprikás liszt
 olaj a sütéshez
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Pontytöpörtyű tarhonyával

  • Pontytoportyu_tarhonyaval

A körethez: kis darab füstölt erdélyi vagy kolozsvári szalonna, fél póréhagyma, 25 dkg házilag készített tarhonya (tojás, só, liszt), 3 db paradicsom, 1 édes kápia paprika, 1 tv paprika,

A gombákat megmossuk, a szárát levágjuk és négybe vágjuk a „bőrével” együtt. 1 db pontyfilét kockákra vágunk, majd besózzuk a gombával együtt. Kevés paprikás lisztben megforgatjuk és kb. három perc alatt forró olajban ressre sütjük.

 

A körethez a szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kevés mangalicazsíron megpirítjuk. A póréhagymát felkockázzuk és a szalonnához adjuk. A tarhonyát, amit tojásból, sóból és lisztből készítettünk, belereszeljük, és ezzel is tovább pirítjuk.

A paradicsomokat, a kápia paprikát és a tv paprikát kockára vágjuk és rárakjuk a megpirult tarhonyás-szalonnás keverékre. Átforgatjuk és felöntjük melegvízzel. Kb. öt percig rotyogtatjuk, utána letakarjuk és kb. 20 perc alatt készre főzzük.

Szóljon hozzá