Hozzávalók

4 fő
 olaj
 citrom
 
 feketebors
 liszt
 tojás
 sör
 ponty
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Ponty sörös tésztában

  • Ponty_soros_tesztaban

Dresszing: torma, só, fekete bors, citrom, tejföl

A pontyot megtisztítjuk és felporciózzuk. Összekeverjük a sört, a tojást, a lisztet, a sót és a borsot, és addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. Az olajat felforrósítjuk és a tésztába beleforgatott pontyot  aranybarnára sütjük. A tejfölt összekeverjük a tormával, citromlevével, és megízesítjük sóval és borssal. A kisütött pontyot rárakjuk a tányérra és ráöntjük a dresszinget. Burgonyával tálaljuk.

Szóljon hozzá