Hozzávalók

3-4 fő
200 g puha vaj
200 g nádcukor
3L-es tojás
1 kk vaníliaaroma
200 g darált mandula
100 g polenta
2narancs héja
1citrom héja
1 kk sütőpor
 Sziruphoz:
150 ml frissen facsart narancslé
100 ml grapefruit lé
125 g kristálycukor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Polentatorta citrusokkal

  • Polentatorta_citrusokkal

A süteményhez a vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Az összes száraz anyagot összekeverjük és a narancshéjjal a tojásos keverékhez adjuk. 165 fokon sütjük kb.40 percet. Hagyjuk kihűlni. A sziruphoz összefőzzük a hozzávalókat, amíg szörp állagot kapunk. A kihűlt sütemény megszurkáljuk és meglocsoljuk a sziruppal.

Szóljon hozzá