Hozzávalók

3-4 fő
1 db pisztráng (vagy más fehér húsú hal)
1 db póréhagyma (fehér része)
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 ml tej
300 gramm bébi spenót
 Olívaolaj
 Só és bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Pisztráng spenóttal és póréhagyma mártással

  • Pisztrang_spenottal_es_porehagyma_martassal

Egy serpenyőben megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt póréhagymát, és tovább dinszteljük. Megsózzuk.
Egy magasabb edénybe áttesszük a dinsztelt hagymát, póréhagymát és a tejet.
Simára turmixoljuk.
A serpenyőben megfuttatjuk a fokhagymát, rászórjuk a spenótot és megsózzuk. Épp csak megfonnyasztjuk.
A pisztrángot kifilézzük és olajon megsütjük. Megsózzuk.
Fedővel lefedjük és készre sütjük.
A mártással és spenóttal tálaljuk.

Szóljon hozzá