Hozzávalók

4 fő
300 g rizstészta
50 g káposzta
50 g sárgarépa
50 g Újhagyma
3 db tojás
 
 szójaszósz
 kínai rizskivonat (glutamat)
 szezámolaj
 étolaj
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Édesburgonya sütőben

    Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Az édesburgonyákat zöldséghámozóval meghámozzuk és egyforma méretű kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajjal megfuttatjuk a...

    tovább
  • Sült lilahagyma

    A hagymák tetejét bevágjuk 4 felé és leszedjük a héjukat.A kakukkfüvet egy kis tengeri sóval mozsárban összetörjük és összekeverjük a margarinnal.Citromot...

    tovább
  • Pirított kínai vegyes zöldség

    Nem túl kicsi darabokra aprítjuk a zöldségeket és 3-4 percig forrásban lévő vízben előfőzzük azokat. A wokban olajat forrósítunk, rátesszük a felaprított...

    tovább

Pirított rizstészta

  • Piritott_rizsteszta

A tésztát 2 órán át vízben áztatjuk. Hosszúkás, vékony szeletekre aprítjuk a zöldségeket. Vizet forralunk, és 3-4 percig főzzük benne a tésztát, majd leszűrjük, és újra vízbe tesszük egy tálba.

A wokban olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a tojásokat, majd kivesszük egy tányérra. Újra olajat forrósítunk a wokban, beletesszük a zöldségeket (az újhagyma kivételével), kevés vizet teszünk alá. 1 evőkanál szójaszósszal, 2 kiskanál sóval, 1 kiskanál glutamattal ízesítjük. Ha puha a zöldség visszatesszük a tojást, és ráhelyezzük a lecsepegtetett tésztát. Erős tűzön sütjük pár percig. Tálaláskor az apróra vágott újhagymával díszítjük.

Szóljon hozzá