Hozzávalók

3-4 fő
10 dkg szalonna
3 db újhagyma
2 db sárgarépa
1 db zellergumó
1 db karalábé
1 db cukkíni
1/4kelkáposzta
20 dkg fehérbab(konzerv)
1 dl paradicsomlé
2cs friss bazsalikom
1 dkg fenyőmag
4-5 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
0.5 l zöldségalaplé
 só, bors
 olívaolaj
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Cukkíni leves kagylóval

    A cukkínit felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukkínit, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük húslével, fűszerezzük, és 25 percig...

    tovább
  • Csomós tésztaleves - Algyő

    A tésztacsomókhoz: 1 evőkanál olvasztott zsír, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál bors A leveshez: 1 evőkanál zsír, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg...

    tovább
  • Avokádós uborkaleves

    Az uborkát kimagozzuk, kicsire daraboljuk, egy keveset félre teszünk belőle. Turmixgépbe tesszük. hozzáadjuk a worchestersire-t, a joghurtot és sózzuk,...

    tovább

Pestos zöldségleves

  • Pestos_zoldsegleves

10 dkg kis darabokra vágott húsos szalonnát kevés olívaolajon megpirítunk, majd ráteszük 3 szál szeletelt újhagymát, 2 szál darabokra vágott sárgarépát és egy szintén darabokra vágott karalábét és zellergumót. Néhány percig együtt pirítjuk, felöntjük 1 dl paradicsomlével, fél liter alaplével és kis vízzel. Sózzuk, borsozzuk. 
A pesztóhoz 2 csokor friss bazsalikomot, 4-5 gerezd fokhagymával, 5 dkg parmezánnal, 1 marék fenyőmaggal, és fél dl olívaolajjal összeturmixolunk. 
Amikor a gyökérzöldségek félig megpuhultak, hozzáadunk 1 csíkokra vágott cukkinit és egy negyed szeletelt kelkáposztát. Ha kell, még vizet adunk hozzá, majd mikor minden zöldség megfőtt, egy konzerv leszűrt fehérbabot adunk hozzá. Tálaláskor a pesztóval locsoljuk.

Szóljon hozzá