Hozzávalók

3-4 fő
3tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 ek kukoricakeményítő
1/2 tk ecet
2 dl habtejszín
2 dl görög joghurt
1 ek méz
1vaníliarúd
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Pavlova vaníliás görög joghurttal és áfonyával

  • Pavlova_vanilias_gorog_joghurttal_es_afonyaval

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A cukrot és a keményítőt elkeverjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval robotgépben felverjük, amíg lágy habot kapunk. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a keményítővel elkevert cukrot, minden adag hozzáadása után legalább 2 percig dolgoztatjuk a robotgépet magas fokozaton. Végül és további 5-7 percig verjük a habot, amíg egészen sűrű és fényes lesz.
A felvert habot a sütőpapírral bélelt sütőlapra kenjük korong alakban úgy, hogy az oldalai kissé magasabbak legyenek, helyet csinálva a krémnek. Előmelegített sütőbe tesszük és 45 percig sütjük, amíg a habcsók külső kérget kap, de belül még puha. Elzárjuk a sütőt, ajtaját kitámasztjuk és további 1 órán át bennehagyjuk a pavlovát. Légmenetsen lezárt dobozban tárolva 1 napot eláll.
 A hideg habtejszínt felverjük kemény habbá. A joghurtot kikeverjük a vaníliarúd kikapart magjával és a mézzel. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, a pavlovára kanalazzuk. Gyümölccsel díszítjük és azonnal tálaljuk.

  • Andrássyné Zsuzsa

    2017. 08. 06., 15:25:40

    Nagyon szeretem ezeket e recepteket, sorra kipróbálom!
    De most kérdésem lenne:
    A pavlovánál, a 1/2 teáskanál ecetet, hová kell tenni?
    Sejtésem szerint, talán a habba kerül??
    Köszönöm a választ!
    Andrássyné Zsuzsa

Szóljon hozzá