Hozzávalók

3-4 fő
15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
1nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg házi tarhonya
 fűszerpaprika
3 szem burgonya
20 dkg füstölt kolbász
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább
  • Csirke quesadilla csípős salsával

    A húst és a zöldségeket csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben hirtelen megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a hagymát és a paprikákat. Megszórjuk sóval és...

    tovább
  • Olasz rizottó

    A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább...

    tovább

Pásztortarhonya

  • Pasztortarhonya_robi

Kockára vágott kolozsvári szalonnán megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a tarhonyát, majd tovább pirítjuk. Ekkor tesszük bele a szintén darabolt burgonyát és fokhagymával, fűszerpaprikával, borssal fűszerezzük. Felengedjük két és félszeres mennyiségű vízzel, belerakjuk a karikázott füstölt kolbászt és fedő alatt puhára pároljuk.

Szóljon hozzá