Hozzávalók

3-4 fő
27,5 dkg liszt (plussz a szóráshoz)
1/4 tk
125–175 ml hideg víz
20 dkg szobahőmérsékletű, kenhető puha vaj
 Porcukor és őrölt fahéj a tálaláshoz
 Töltelék:
25 dkg kristálycukor
150 ml víz
6 dl zsíros tej 3,5%
3 ek liszt
1 rúd vanília
1/2 rúd fahéj (vagy egy kisebb rúd)
 kezeletlen vagy bio citrom héja
12tojássárgája
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Pastel de Nata

  • Pastel_de_Nata

A töltelékhez a cukrot és a vizet feltesszük forrni a fahéjrúddal és pár szelet citromhéjjal. 100 fokig melegítjük, hőmérővel ellenőrizzük. 
Ezalatt a lisztet fél dl tejjel csomómentesre keverjük és a maradék tejet a vanília rúd magjaival feltesszük forrni. Ha felforrt, hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd az elkészült cukorszirupot is hozzácsorgatjuk kis sugárban és folyamatosan kevergetjük 10 percig, hogy lehűljön. 
Ehhez adjuk a tojássárgákat, folyamatos keverés mellett. A sodót lefedjük, félretesszük.
A sütőt 280-290 fokra melegítjük. 
A tésztát a muffintepsi mélyedéseibe helyezzük, belenyomkodjuk. Majd ¾-ig töltjük a sodóval és mehetnek is a forró sütőbe. 8-10 perc kell nekik, nem baj ha a tetejükön kis fekete folt lesz.


Szóljon hozzá