Hozzávalók

3-4 fő
3 dl tejszín
1,5 dl tej
2 ek. cukor
1vaníliarúd kikapargatott magjai
4 db lapzselatin
 Gyümölcspüréhez:
1o dkg eper
 vaníliás cukor
 citromhéj, citromlé
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Panna cotta

  • Panna_cotta_europa

A tejszínt és a tejet a vaníliamagokkal és a cukorral feltesszük főni, a lapzselatinokat pedig beáztatjuk vízbe.
Amikor már megázott a lapzselatin, kinyomkodjuk és a langyosra hűlt keverékhez adjuk, majd poharakba töltjük. Pár órára hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul.
Az epreket feldaraboljuk, ízesítjük és vagy frissen, vagy kicsit átforralva a desszert tetejére tesszük.

Szóljon hozzá